Update – Hoe gaat mij en met bloggen en boeken lezen?

Amanda en Eevee - april 2021

Tot mijn grote schrik zie ik dat het alweer een flinke tijd geleden is dat ik iets heb geschreven voor dit blog. Het is niet dat ik er geen tijd voor had kunnen maken, of geen inspiratie had. Maar ik denk dat het ermee te maken had, dat ik minder positief stond in de dingen die mij bezig hielden.

Corona-tijd

Eigenlijk stond ik heel 2020 ondanks alle coronamaatregelen er nog best positief in. Ik heb de extra tijd die we thuis doorbrachten benut met het lezen van enkele studieboeken, zodat ik nu nog meer weet over de invloed van voeding op ons lichaam en je gezondheid. Daarnaast hebben we met bbq’en, eten afhalen/ laten bezorgen en een paar uitjes in eigen land er toch nog het beste van gemaakt.

Maar ik merkte dat tegen het einde van 2020 / het begin van dit jaar het chagrijn er steeds meer insloop. Eigenlijk vooral doordat het vaccinatiebeleid niet echt leek op te schieten. Ik geloof nog steeds dat vaccinatie de uitweg is, maar dat ik als 35-jarige een keer aan de beurt kom, lijkt nog heel ver weg. En eigenlijk heb ik niet zo’n zin om op dit blog te klagen of negatief te zijn. Dus daarom heb ik daar nog niets over geschreven.

Boeken lezen

Ondertussen gaat het met lezen nog steeds prima. Ik lees nog steeds veel artikelen van De Correspondent. Steeds vaker kies ik er ook voor om een artikel te luisteren. Bijvoorbeeld tijdens het opvouwen van de was of tijdens het koken. Verder heb ik verschillende boeken gelezen. Zo heb ik nu het boek Understanding Nutrition (bijna) helemaal uit. Ik heb alleen nog een paar bijlagen die ik wil lezen.

Verder heb ik een paar andere boeken gelezen, namelijk Ooit aten we dieren en Groter denken, kleiner doen. Het eerste boek vond ik heel interessant, omdat we me ook iets leert over de weerstand van vleeseters tegenover veganisten. Het tweede boek voelde een beetje een verademing, omdat het eigenlijk veel dingen bevat die ik zelf al langer zo voel over hoe de politiek tegenwoordig functioneert.

Het belangrijkste waar ik vervolgens concreet zelf ook iets mee kan, is het idee om grootster te denken. Door bij een probleem niet direct een oplossing te bedenken, maar eerst eens een goed beeld te vormen van wat het probleem is en welke mogelijkheden er zijn om die op te lossen. Daarbij ook oog hebben voor wat voor wereld je in zou willen leven. Het klinkt heel filosofisch, maar ik geloof wel echt dat als meer mensen zo gaan denken, ideologie weer echt een plek kan krijgen. Zodat we zelf invloed kunnen uitoefenen op hoe de wereld van de toekomst eruit ziet in plaats van dit over te laten aan de ‘markt’ of ‘de meeste stemmen gelden’ . Maar goed, dat is misschien een mooi onderwerp voor een andere blogpost.

Nog een leuk nieuwtje

Tot slot wil ik nog een andere heel leuke verandering in mijn leven met jullie delen. We hebben sinds een paar weken een chihuahua. Ze heet Eevee en is 2 jaar (bijna 3). Ze is een erg lief en knap hondje (en ja, ik ben bevooroordeeld). We hebben er meteen ook een nieuw ‘project’ bij gekregen, want ze is erg bang voor andere honden. Dus daar moeten we op trainen, met wat tips uit You-Tube video’s van Chesar Milan. 🙂 Maar het gaat al elke week iets beter.