Terugblik op 2020

Het is de afgelopen dagen het cliché geworden in elke terugblik op 2020, maar hé clichés zijn er niet voor niets. Dus wat een jaar, zeg! En wie had aan het begin van dit jaar verwacht dat we in een wereld van lock downs en Corona-maatregelen terecht zouden komen? Ik in elk geval niet.

Dankbaar voor de laatste vakantie

Natuurlijk was het soms best lastig dit jaar. Wat ik het meeste gemist heb zijn: etentjes, reizen en gewoon dagjes weg of een keertje naar de bioscoop. Sinds halverwege maart 2020 hebben we dat allemaal niet meer gedaan. Ik heb ben dan ook extra dankbaar voor de fijne wintersportvakantie die ik nog mocht meemaken begin maart. De laatste dag van die vakantie (we gaan altijd met een hele groep) zijn Jordan en ik ook nog heerlijk even met zijn tweeën wezen lunchen. Dat was ook meteen voorlopig het laatste uit eten voor de komende maanden.

En toen begon het …

Op weg terug van de wintersport kreeg ik van mijn werk bericht dat iedereen die met openbaar vervoerde reisde vanaf maandag zou gaan thuiswerken. Ik zou dinsdag weer naar kantoor gaan, want ik reis met de auto. Die maandagavond was er echter een persconferentie waarin werd aangegeven dat iedereen zoveel mogelijk thuis moest gaan werken. Dus nu gold het ook voor mij en alle andere collega’s. Ik ben dus sinds die tijd niet meer op kantoor geweest. Gelukkig ging Jordan ook al snel volledig thuiswerken. We hebben daardoor samen een goed dagritme kunnen ontwikkelen, met samen lunchen en wandelen tussen de middag.

Rond deze periode begon ook het hamsteren in de supermarkt en ik merkte dat ik me er steeds minder prettig bij voelde om boodschappen te doen. Dus besloten we de boodschappen voortaan weer thuis te laten bezorgen. Behalve voor af en toe een wandeling ben ik dus eigenlijk alleen nog maar de deur uit geweest voor de noodzakelijk dingen, zoals een keer naar de apotheek, tandarts of de orthodontist. Om toch nog af en toe een beetje een uit-eten-gevoel te hebben, lieten we wel af en toe eten bezorgen of gingen we afhalen. Verder hebben we in de zomer een paar keer gebarbecued met zijn tweeën.

Weer even een beetje lucht

Toen in de zomer de cijfers over besmettingen terug begonnen te lopen durfden we voorzichtig plannen te maken voor de vakantie die we in eind september/begin oktober hadden. We hebben het wel gewoon in eigen land gehouden en kozen voor twee locaties waar de besmettingscijfers echt heel laag waren: Borger in Drenthe en Vlissingen in Zeelanden. Op de beide plekken we een paar dagen een hotel geboekt. Verder hebben we gewandeld in de omgeving en het eten deden we voornamelijk in het hotel. Heel Corona-proef dus. Ik heb hier echt heel erg van genoten, vooral van het gevoel toch weer een beetje uit eten te gaan in de hotel restaurants en gewoon het er weer even tussenuit zijn.

En weer terug…

Ook nu waren we weer net op tijd. Want na onze vakantie kwam er al snel strengere maatregelen. De laatste maanden van het jaar hebben we dus ook voornamelijk thuis doorgebracht.

Wat ik geleerd heb over mijzelf

Ik wist al wel dat ik goed alleen kan zijn. Ik vermaak me prima en vind altijd wel dingen om te doen. Daarnaast ben ik best wel introvert, dus ik geniet heerlijk van een boek lezen of een serie of film kijken. Dat kwam in deze tijd goed uit. Al moet ik ook wel zeggen dat ik erg blij ben dat ik Jordan heb. Ik weet niet of ik het in mijn eentje ook zo goed had volgehouden.

De lockdown periodes heb ik dan ook goed benut door weer tijd te nemen om te lezen, door hier mijn tweede blog te starten en door nog meer tijd te besteden aan koken en bakken.

We hebben in de lente en zomer erg geluk gehad met het mooie weer. Dus ik heb veel weekenden in de tuin doorgebracht met een boek of mijn laptop (om te bloggen). Verder heb ik een aantal studieboeken aangeschaft over voeding en metabolisme om echt te leren wat voeding doet met je lichaam. Dat project is nog niet helemaal klaar en zal volgend jaar ook nog wel een tijdje doorlopen, maar ik ben echt heel blij dat ik hier de tijd voor genomen heb.

Daarnaast ben ik heel blij met dit blog, omdat het me de ruimte geeft om naast Keukenneusje.nl en mijn werk ook te schrijven over allerlei andere onderwerpen die mij bezighouden en die ik interessant vind.

Plannen voor 2021?

Dat zijn dus ook zeker zaken die ik wil meenemen en volhouden in 2021: lekker veel blijven lezen en regelmatig schrijven op dit blog. Daarnaast wil ik lekker veel blijven koken en bakken en natuurlijk af en toe genieten van een afhaal- of bezorgmaaltijd. Verder maak ik het voor het komende jaar geen plannen. Het zal immers opnieuw een onzeker jaar zijn. Ik laat het dus gewoon op me af komen en we zien wel wanneer we misschien weer uit eten of op vakantie kunnen. We maken er gewoon elke dag het beste van en blijven genieten van alle kleine dingen die wel kunnen.