Mijn dagelijks leven in Corona-tijd

Dagelijks leven in Corona-tijd

De Corona-pandemie heeft onze levens (vooral sinds maart van dit jaar) behoorlijk op zijn kop gezet. Dat geldt voor iedereen en nog het meest voor de mensen die zelf ziek zijn geworden en/of mensen hebben verloren aan de ziekte. Wat dat betreft valt het voor mij nog allemaal best mee en heb ik ook eigenlijk niks te klagen. Het leven in Corona-tijd is hooguit soms ‘een beetje ongemakkelijk’.

Hoe ziet mijn dagelijks leven in Corona-tijd eruit?

Sinds halverwege maart werk ik vanuit huis. In mijn geval is dat vier dagen in de week. En dat is meteen één van de grootste veranderingen denk ik. Niet meer elke dag met de auto van en naar het werk rijden en natuurlijk ook minder direct contact met collega’s.

De reistijd mis ik niet zo. Het was natuurlijk wel altijd een fijne overbrugging tussen werk en privétijd… Even alleen in de auto met de radio aan. Maar het bespaart me ook een hoop tijd, waardoor ik meer tijd kan besteden aan het avondeten en we ‘s-avonds meer tijd hebben. Ik merk ook dat we nog gezonder eten nu ik meer tijd heb voor de bereiding van avondeten en lunches.

Indeling doordeweekse dagen

Ik begin ‘s-ochtends gewoon om de tijd dat ik normaal in de auto zou stappen. Omdat Jordan (mijn vriend) ook thuiswerkt, lunchen we elke dag samen en maken we een wandelingetje. Daar nemen we nu iets meer tijd voor, aangezien we ook vroeger beginnen. Aan het einde van de dag, na het werk ga ik eten maken en dan wandelen we daarna nog een halfuurtje. Zo blijven we ook meteen beetje in beweging tijdens deze periode.

Vrije tijd tijdens Corona

In de avonduren en weekenden heb ik nu extra veel tijd voor mijn hobby’s. Sinds eind maart hebben we dagjes weg, etentjes of iets dergelijks gehad. Ondanks dat het inmiddels wel weer mag, voelt het nog steeds niet echt veilig, dus doen we dat nog niet.

En ja, dat mis ik natuurlijk best wel. Gewoon even ergens heen of uit eten. Daarom focussen ik me vooral op wat wel kan, dus we halen regelmatig eten af of laten een maaltijd thuisbezorgen. En dat voelt dan toch een beetje als een ‘speciale gelegenheid’.

Verder hebben we heel veel geluk gehad met het vele mooie weer sinds maart. Ik heb dus ook veel tijd doorgebracht in onze eigen tuin. Lekker met een boek en sinds kort ook met de laptop om te werken aan mijn blogs.

En in de avonden kijken we verder soms een film of serie en zo nu en dan spelen we Minecraft met vrienden. We zetten dan Skype erbij aan en zo hebben we toch ook leuk contact. Best gezellig zo haha.

Maar hoelang gaat het nog duren?

Stiekem had ik me er al vrij snel op ingesteld dat deze situatie tot het najaar zou duren. Eind september, begin oktober hebben we nog twee weken vrij gepland staan en ik dacht: nou tegen die tijd kunnen we vast wel weer ergens heen. Misschien binnen Europa, misschien gewoon binnen Nederland. Nu overal de besmettingen weer toenemen en in veel landen de maatregelen weer worden aangescherpt ben ik bang dat dat eerste er niet in zit. En op vakantie in eigen land? Ik hoop het heel erg, maar we zullen het zien.

Conclusie: Leven in Corona-tijd

Al met al mag ik dus echt niet klagen. Natuurlijk mis ik uit eten, vakanties en dagjes weg. Maar ik geniet nu des te meer van andere dingen, zoals eten bestellen of afhalen of lekker met een boek in de tuin zitten.

En natuurlijk zou ik er heel erg van balen als we uiteindelijk eind september / begin oktober toch helemaal niet weg kunnen. Soms kriebelt het nu al en denk ik: ik wil weer uit eten of ergens heen. Maar ik weet ook dat ik er dan waarschijnlijk toch niet echt van kan genieten. Gewoon omdat je toch steeds alert en bewust bent van de situatie en maatregelen. Echt ontspannen is het dan toch niet voor mij. Dus we wachten het wel af.

Dat is denk ik ook de beste manier om met leven om te gaan in deze onzekere tijden: Niet teveel verwachten en te ver vooruit proberen te kijken, maar vooral focussen op dingen die je welt hebt en kunt doen en daar zoveel mogelijk van genieten en te waarderen.