Update – Invisalign na ruim 2 jaar

Invisalign beugel

Eigenlijk had ik eind 2021, na ruim anderhalf jaar, klaar moeten zijn met de Invisalign beugel. Het liep echter een beetje anders. Om ruimte te creëren zodat mijn tanden mooi recht konden gaan staan, zijn er in het begin kiezen getrokken. Behalve het rechtzetten van de tanden was het de bedoeling dat tijdens de eerste invisalign periode ook de kiezen voor en achter de getrokken kiezen naar elkaar toe zouden groeien. Helaas bleek eind vorig jaar dat dat laatste niet helemaal goed is gelukt. Ik had dus wel al mooi rechte tanden, maar ik moest nog wat langer aan de Invisalign om de kiezen goede aan te laten sluiten en te zorgen dat de boven- en onderkaak netjes op elkaar passen.

Kleine tegenvaller, maar eigenlijk valt het reuze mee

Dat was een tegenvaller, maar goed wat moet dat moet en ik hoef er gelukkig niks extra’s voor te betalen, behalve de consulten van de orthodontist. Nadat er opnieuw foto’s en en een scan waren gemaakt, was het afwachten op de nieuwe reeks beugels. Die kwamen vrij snel, maar ik schrok wel echt van de hoeveelheid..49! Mijn vorige serie beugels bestond uit 51, dus ik zou nog een keer ruim anderhalf jaar aan de Invisalign moeten. Gelukkig mag ik deze set om de week wisselen in plaats van de om de tien dagen, dus dat scheelt iets (een half jaar ongeveer). Maar goed, ik zit dus zeker nog tot het einde van dit jaar aan de beugel.

Ondanks dat die boodschap even een tegenvaller was, valt het nu eigenlijk allemaal best mee. Ik was natuurlijk na anderhalf jaar al helemaal gewend aan het Invisaling systeem, dus een jaartje extra is ook weer niet zo erg. Ik merk er inmiddels ook niet meer zoveel van. Het in- en uitdoen met eten en het extra tandenpoetsen na elke maaltijd zit gewoon in mijn systeem. Het enige wat ik er eigenlijk van merk, is dat ik de eerste dagen nadat ik een nieuw bitje heb ingedaan ‘s-ochtendsvroeg wat pijn/hevige druk voel op mijn tanden.

Maar de eindpost met een voor- en na foto laat voor nu dus nog even op zich wachten. Die volgt hopelijk aan het einde van dit jaar.