Portfolio

Sinds 2010 ben ik werkzaam als financieel journalist en product specialist bij Finance Network / Geld.nl. Ik verzorg content voor met name Spaarrente.nl en Geld.nl. Verder doe ik onderzoeken en schrijf ik persberichten hierover. Hier vind je een overzicht van de persberichten die ik heb geschreven voor Spaarrente.nl en Geld.nl:

Met deze persberichten weet ik regelmatig mediapublicaties te genereren. De belangrijkste publicaties en radio/tv-optreden vind je hier:

Daarnaast schrijf ik als financieel expert columns voor RTL Nieuws, de website van het consumentenprogramma Kassa en voor de DFT Geld van De Telegraaf. Een aantal voorbeelden van deze laatste columns:

Oudere publicaties (Archief)

Hier onder volgt een beknopt overzicht van enkele  artikelen die ik heb geschreven in de tijd dat ik werkzaam was als freelance journalist:

Artikelen voor Dagblad Trouw – Op deze pagina vind je een overzicht van de artikelen die ik heb geschreven het dagblad Trouw.

Werken in… de schoonmaak. Deze stagegids voor leerlingen in het praktijkonderwijs heb ik geschreven in opdracht van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Naast de tekst heb ik ook alle foto’s in deze gids zelf gemaakt.

Hoe bidden je een socialer mens maakt. Dit artikel is verschenen in Mind Magazine van september 2009. Over hoe religieuze rituelen, zoals bidden en mediteren je hersenen beïnvloeden en je kunnen helpen een socialer mens te worden.

Kans op terugkeer, kans op terugval Een artikel over het Nederlandse tbs-systeem dat is verschenen in Recht Magazine van juli 2009.

Hoe bedenk je iets briljants? Uit de (laatste) Triv’ van februari 2009. Een artikel over hoe je een goed idee bedenkt.

Lovebot: De liefdesrobot: Een artikel in vrouwenblad  Grazia over liefdesrelaties tussen mensen en robots. Verschenen op 6 januari 2009

Ze worden hier behandeld als huisdieren’ Dit artikel over het welzijn van proefdieren was onderdeel van mijn afstudeerproductie en verscheen in het vakblad Biotechniek van december 2008

‘Voorlichting aan proefpersonen schiet tekort’ Een publicatie in Loupe (september 2008), een intern magazine van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Naar aanleiding van één van mijn afstudeerartikelen over voorlichting aan proefpersonen bij medisch wetenschappelijk onderzoek.

Hoe je brein je lichaam stuurt; stijf van de stress Een publicatie in de Triv’ van juli 2008 over hoe de hersenen het lichaam aansturen bij emoties.

Dossier DNA: waarom lijken we op onze ouders? Een publicatie in de Triv’ van juni 2008 over hoe DNA beïnvloedt dat kinderen op hun ouders lijken.

Laten we ons straks allemaal vriesdrogen? Een artikel over nieuwe ontwikkelingen op uitvaartgebied, verschenen in Triv’ mei 2008.

Gamen geestdodend? Echt niet! Het maakt je juist slimmer Een publicatie in de Triv’ van mei 2008 over de positieve gevolgen van het spelen van computerspellen.